General · SABIES QUE · TENDÈNCIES

(FETA)S’acaba el roaming a Europa

Avui dia 15 de juny, les companyies de telèfons mòbils han decidit posar fi al “roaming”, ja no hauràs de pagar un recàrrec extra per poder trucar, navegar per Internet o enviar missatges, tindrà el mateix preu que en qualsevol part del continent europeu.

Fins ara les companyies de telèfons mòbils cobraven, un recàrrec extra als ciutadans europeus, quan en  viatjaves a un altre país, que obligava a fer que haguessin de contractar un altre pla durant el temps que estiguessin a l ‘estranger. En moltes ocasions la factura s’elevava molt perquè l’usuari no s’adonaven que estiguis generat costos addicionals.

El nou projecte tindrà un gran benefici sobre les persones que viatgin dintre d’Europa com per temes de vacances o feina. Quan és canvi de país s’agafarà com a referència el servei contractat

Screenshot 2017-06-15 at 08.49.16

 en el país resident o en el que la persona tingui un “vincle estable”. Es pagarà el mateix, però es controlarà que la persona no tingui un contracte en un altre país en el que no es visqui, en el cas que hi sigui més econòmic.

Les companyies tenen tot el dret a demanar als seus clients, proves de què són residents d’aquell país. Els països que hi estaran dintre d’aquest programa són

 

 els vint-i-set que formen l’Unió Europea, menys Regne Unit per al Brexit.

L’objectiu del roaming és poder facilitar el lliure moviment en períodes curts de temps, com viatges de treball o vacances, però no per a estar connectat llarg temps.

 

Nerina Gigena

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s